Kurser

Om SeniorNets utbildningar

SeniorNet Täbys mål är att utveckla kunskapen hos medlemmarna om IT och internet och utnyttja de tjänster och möjligheter som dagens kommunikationsteknik ger. Vi producerar därför egna utbildningar med innehåll och studietakt anpassade för våra medlemmar. 

Vi håller kurser i allt från grundläggande kunskap i digital teknik och internet till mer avancerade cirklar om t ex foto och bildhantering, surfplatteanvändning för iPad och Androidplattor, smartphones, släktforskning med mera.

Här kan du se vilka kurser som SeniorNet Täby har på gång.

Grundkurser på olika Plattformar

Under hösten 2020 introduceras ett program som bygger helt på distansundervisning. En videokonferens med hjälp av programvaran ZOOM. Alla kan använda detta videoverktyg. Du kommer igång med hjälp av en personlig handledare.
Deltagarantalet är begränsat till max 4 personer. Ytterligare information kommer senare i höst.Kurser erbjuds alla Täbys Seniorer och är avgiftsfria.

  • Android: Surfplatta/telefon (Samsung Sony LG Huawei m.m.)
  • Apple: iPad/iPhone
  • Windows,  Windows 10, Nybörjare på PC-dator

Fortsättnings- och specialkurser

I stället för kurser kommer vi att anordna via internet någon form av cirkelverksamhet där flera samtidigt kan vara med i en videokonferens och utbyta sina erfarenheter resp frågor.