Om oss

SeniorNet i Sverige bildades 1996 av seniorer för seniorer. Tanken är att vi över 55 år inte ska stå utanför den utveckling som sker inom IT-området.

På riksplanet finns organisationen SeniorNet Sweden och här i Täby finns SeniorNet Täby, där vi hjälper dig att bli bekant med datorer, surfplattor, mobiltelefoner och Internet!

Den nya tekniken har mycket att erbjuda just seniorer – t.ex. hämta intressant information från många områden (tidningar, uppslagsverk, prisjämförelser), se på ”missade” tv-program, handla på nätet, sköta bankärenden, hantera digitala bilder och hålla kontakten över hela världen med e-post.

Den 1 september 2010 startade klubben sin verksamhet i Täby Seniorcenters lokaler vid Täby Centrum. Från och med 16 oktober 2017 finns vi i nya lokaler vid Lyktgränd 4. Tillsammans med Seniorcenter och med stöd/samarbete med Täby kommun. Intresset har varit mycket stort sedan starten och vi är nu över 300 medlemmar.

Förutom dator- och surfplatteträning med hjälp av handledare, genomförs ett antal temaföreläsningar varje termin, där även icke medlemmar är välkomna. Handledning och temaföreläsningar är avgiftsfritt för alla seniorer i Täby. Kurser utöver grundkurs är avgiftsbelagda. (Reducerad avgift för medlemmar.)

Hur blir man medlem? Du kan anmäla dig som medlem vid ditt första besök i datorlokalen.

Medlemsavgiften är 250 kr per 12 månader. För denna avgift får du delta vid alla våra träffar och får dessutom ett antal förmåner som du kan läsa om på SeniorNet Swedens webbplats seniornet.se.

Uppdaterat i juni 2018